Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009

Τα πιο δημοφιλή ψάρια για τα ενυδρεία είναι τα τροπικά ψάρια. Ο λόγος είναι ότι τα ψάρια αυτά είναι όμορφα και εύκολα να διατηρηθούν. Υπάρχουν πολλές ποικιλίες για να διαλέξει κανείς. Τα πλέον δημοφιλή είδη είναι: Mollies, Guppies, Ξιφοφόροι, Platy, Danios, Hatchet, Telras, Γκουράμι, Καρχαρίες γλυκού νερού, Γατόψαρα, Μονομάχοι, Clown, και Plecostomus.

Οι Κιχλίδες (Cichlids)
Οι οικογένεια Cichlidae περιλαμβάνει μια πολύ μεγάλη ποικιλία από δημοφιλή ψάρια του ενυδρείου. Οι κιχλίδες ποικίλουν πολύ σε σχήματα, χρώματα, συνήθειες αναπαραγωγής και συμπεριφορά. Μερικά από τα πολύ γνωστά είδη είναι τα Oscar, τα Jack Dempsey, τα Ramirezi, κ.λ.π. Μια άλλη κατηγορία περιλαμβάνει τα πολύ χρώμα cichlid της Λίμνης Malawi και Tanganica στην Αφρική, που ζουν σε βραχώδεις ακτές. Οι Δίσκοι και τα Αγγελόψαρα ανήκουν επίσης στις κιχλίδες.

Οι κιχλίδες γενικά πρέπει να έχουν άφθονο χώρο στο ενυδρείο, διότι συνήθως διαλέγουν μία περιοχή και την υπερασπίζονται, εναντίον κάθε εισβολέα, ακόμη δε περισσότερο την εποχή του ζευγαρώματος.

Οι περισσότερες κιχλίδες των λιμνών της Αφρικής προτιμούν Βραχώδη μέρη, με σπηλιές και κρυψώνες. Άλλα ψάρια της οικογένειας αυτής ξεριζώνουν συνεχώς τα φυτά.
Οι κιχλίδες των λιμνών Malawi και tanganica της Αφρικής θέλουν πολύ σκληρό αλκαλικό νερό, ενώ οι περισσότερες κιχλίδες της Αμερικής θέλουν μαλακό και κάπως όξινο νερό.
Η θερμοκρασία ποικίλει από 23-26°C, ενώ για το ζευγάρωμα πρέπει να είναι 28°C.
Οι κιχλίδες είναι πολύ λαίμαργα ψάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου